prof. dr. Radu Badea – coordonatorul academic al Eduson

Prof. Dr. Radu Badea

Prof. Dr. Radu Badea

Prof.dr. Badea Ion Radu coordonatorul academic Eduson, este medic specialist în medicină internă (1987) și gastroenterologie (1991), medic primar de medicină internă. Are competență de ecografie generală (din 1992). A fost cadru didactic titular la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca. Actualmente este profesor emerit al acestei institutii academice. A fost șeful Catedrei de Imagistica medicală și al Departamentului de Ultrasonografie din cadrul Cl. Medicale 3, Spit. Clinic de Urgențe “Octavian Fodor” (actualmente Institutul Regional de Hepatologie și Gastroenterologie “Octavian Fodor”).  Este co – director al  Centrului de Pregătire în Ultrasonografie (actualmente “Centrul de Cercetare şi  Formare în Ultrasonografie” – CECUS) al U.M.F. “Iuliu Haţieganu” Cluj Napoca, afiliat la Universitatea Thomas Jefferson, Phildelphia, USA (din  1997). Domeniile de competență și practică medicală curentă sunt: ecografia,  medicina interna, gastroenterologie.

Este membru în numeroase societăți profesionale internaționale între care:  Federaţia Europeana  a Societăţilor de Ultrasonografie in Medicina si Biologie (EFSUMB) și nationale intre care: Societatea Română de Gastroenterologie şi Endoscopie Digestivă, Societatea Română de Radiologie şi Imagistică  Medicală, Bucureşti (membru fondator) și Societatea Română de Ultrasonografie în Medicină şi Biologie – SRUMB (membru fondator). A fost Președintele Societății Române de Ultrasonografie in Medicină și Biologie (SRUMB). Este membru in Comisia Consultatică de Radiologie si imagistică medical d epe lângă Ministerul Sănătății. Este coordinator responsabil pentru curricula national de ultrasonografie generală.

Este  membru in comitetul de redacţie al mai multor publicaţii între care: Romanian Journal of Gastroenterology (actualmente Journal of Gastrointestinal and Liver Disease, ISI cu IF); Revista Română de Ultrasonografie (actualmente Medical Ultrasonography, PubMed și Web of Science);  European Journal of Ultrasound in Medicine (ISI cu IF); Critical Ultrasound Journal (BDI). Este redactor sef al revistei Medical and Pharmacy Reports (fostă Clujul Medical – BDI).

Este profesor asociat la Universitatea de Medicină si Farmacie „Nicolae Testimitanu” din Chisinău, Republica Moldova.

A primit numeroase premii între care premiul Academiei Române (in colectiv) pentru: “Tratat de ultrasonografie clinică vol.  I” (2002) precum si pentru: “Ultrasonografia in practica clinică” (2016).

Este autor și/sau coautor la 11 cărți. Lucrare de referintă: „Tratat de Ultrasonografie clinică” in 3 volume. A publicat in calitate de autor 63 de capitole de carte. Lucrări publicate “in extenso” in reviste indexate in baze de date internaţionale (autor/coautor): 87. Lucrări publicate “in extenso” in reviste româneşti: 143. A participat la numeroase congrese de specialitate in tară si peste hotare. A sustinut numeroase conferinte și prelegeri in țară precum și străinătate (Philadelphia, New York și Columbia – Sth Carolina – USA; Paris – Franta; Cracovia și Varsovia – Polonia; Bologna, Roma și Florenta – Italia; Budapesta si Sopron – Ungaria; Atena – Grecia; Istambul – Turcia; Sofia – Bulgaria)

Intre realizări (in specialitate): promovarea ultrasonografiei în România cu deschiderea accesului tuturor specialităților clinice la această metodă de investigare; activități susținute de formare in ultrasonografie generală pentru medici specialiști, rezidenți și studenți la medicină; promovarea unor proceduri ecografice noi cu performanță crescută (ecografia endorectală din 1985; puncția aspirativă cu ac fin dirijată ecografic din 1987; ultrasonografia cu contrast din 1998; implementarea unor proceduri complexe de evaluare neinvazivă a hepatopatiilor difuze din 2006; elaborarea unor sisteme de diagnostic ecografic la distanță din 1998).

Prof. dr. Radu Badea este coordonatorul mai multor webinarii in cadrul Eduson. Lista completa de webinarii oferite poate fi gasita in sectiunea webinarii 

Ultimele articole

Prof. dr. Ioan Tiberiu Tofolean – coordonator webinarii

Domnul prof. dr. Ioan Tiberiu Tofolean face parte din echipa academică a Eduson, fiind membru în board-ul academic și coordonând mai multe webinarii

prof. dr. Daniela Fodor – coordonator webinarii

Doamna Prof. dr. Daniela Fodor face parte din echipa academică a Eduson fiind coordonatorul webinarilor care se axeaza pe sistemul musculoscheletal. Lista completa de webinarii oferite poate fi gasita in sectiunea webinarii 

Șef lucrări dr. Cosmin Caraiani – coordonator webinarii

Șef lucrări dr. Cosmin Caraiani este promotor a imagisticii căilor biliare și pancreasului (colangio-RMN), a imagisticii hepatice cu utilizarea produsului de contrast hepatocitar-specific (Primovist), a imagisticii intestinului (Entero-RMN) și imagisticii IRM a prostatei.